czanin Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Mam ten sam problem. Każda partia nowych otosków mi padła. W tej chwili został mi weteran, który został sam na placu boju. Reszta zdycha szybciej lub później. Rybka tania nie jest, a każde zarybienie kończy się śmiercią. Co robić? Inne rybki żyją w dobrej kondycji. Wydzielam. Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Podaj podstawowe dane o akwarium. Kiedy założone? Litraż, obsada, podłoże filtracja, parametry itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Jakie gh i kh? GH i KH nie należą do parametrów... Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
czanin Posted November 8, 2012 Author Share Posted November 8, 2012 KH 6 GH mam kilka wartości: od >4 do >7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Jakie gh i kh? GH i KH nie należą do parametrów... Mapet I co z tego? Czego się czepiasz? KH 6 GH mam kilka wartości: od >4 do >7 Teoretycznie powinno być ok z twardością ale jeżeli kh spadnie niżej (do 3 stopnie), a ty tego nie zauważysz to automatycznie zachwianie ph i mogą od tego padać. Może przy podmianie? Jaką wodę lejesz? N o i też gh coś za niskie. w stosunku do kh. Ale to chyba nie powinno być problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts