janas Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Cały dzień leży i prawie się nie rusza i tak od kilku dni, kawałek popłynie jak ma siły! W ogóle nie je. Dzisiaj wziąłem go w wodzie do góry i trochę dałem mu jedzenia. Nie wiem co zrobić, proszę o pomoc! agunia997- Pisownia. Przenoszę do odpowiedniego działu, tj. 'Choroby...'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Napisz jakie masz wymiary akwarium, jaką temperaturę, jakiego filtra używasz oraz podaj obsadę. PS. Popracuj nad poprawną pisownią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 I najlepiej wstaw fotkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janas Posted November 4, 2012 Author Share Posted November 4, 2012 25l akwa filtr wewnętrzny HJ-111B obsada 2-molinezje 1-mieczyk 1-żałobniczka i 2-gupiki (1-słaby) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Molinezje i mieczyk i żałobniczka do oddania . Mieczyk potrzebuje długiego akwarium , Molinezje min. 80 L a żałobniczka jest stadną rybą. A gupiki jakie masz 1 samiec + samica ? moze to samica jest oslabiona zalotami samca minimum 2 samice na samca ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Cały dzień leży i prawie się nie rusza i tak od kilku dni, kawałek popłynie jak ma siły!Jak ma się ruszać i pływać skoro nie ma miejsca? Dzisiaj wziąłem go w wodzie do góry i trochę dałem mu jedzenia.Ciekawe jak wyglądał ten manewr "wzięcia go w wodzie do góry... bardzo możliwe, że go "przekarmiłaś". Obsada całkowicie do zmiany, jak rybki mają być zdrowe jeśli masz ich zdecydowanie za dużo i nie są odpowiednie do wielkości zbiornika. Polecam przeczytać: przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-20-35l-t19607.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts