darunek Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Witam chciałem się zapytać czy w litrażu 60l mogę mieć 9neonków 4kiryski 3prętniki 3żółte ryby jednak nie pamiętam ich nazwy 2labeo no i tu tkwi problem czy Pielęgniczka Kakadu 1+3 czy też pielęgniczka boliwijska 1+2 proszę o pomoc jak najszybciej 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Witam chciałem się zapytać czy w litrażu 60l mogę mieć 9neonków 4kiryski 3prętniki 3żółte ryby jednak nie pamiętam ich nazwy 2labeo no i tu tkwi problem czy Pielęgniczka Kakadu 1+3 czy też pielęgniczka boliwijska 1+2 proszę o pomoc jak najszybciej 8-) 10 neonów harem pretnika 1+2 5 kirysów i to wszystko co wciśniesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Witam chciałem się zapytać czy w litrażu 60l mogę mieć 9neonków 4kiryski 3prętniki 3żółte ryby jednak nie pamiętam ich nazwy 2labeo no i tu tkwi problem czy Pielęgniczka Kakadu 1+3 czy też pielęgniczka boliwijska 1+2 proszę o pomoc jak najszybciej 8-) Możesz zrobić tak: 10 neonów 5 kirysków 2+1 Prętnik Karłowaty lub 10 neonów 2+1 P. Kakadu lub P. Boliwijska ew. Otoski [bo kiryski buszują przy dnie tak samo jak w/w pielęgniczki i w czasie tarła możesz stracić kilka kirysków] lub 2+1 Prętnik Karłowaty 2+1 P. Kakadu lub P. Boliwijska Labeo z tego co się orientuję jest rybą agresywną z czasem. Te żółte to pewnie molinezje i zaleca się min. 100L zbiornik zależy od odmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 w 60l mozesz miec 4-6gupikow ewentualnie parke molinezji 6-10 neonkow 4-6razbor klinowych kilka krewetek to moja propozycja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 molinezji mieć nie może chyba, że balonowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 no tak balonowe tylo zapomniałem jak te molinezje sie nazywaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Ale ja bym tych balonowych nie brał,w końcu to zdegenerowana forma molinezji żaglopłetwej. Prędzej bym kupił zmienniaki wielobarwne,odmianę o złotej barwie z czerwonymi płetwami,jest dość powszechna w sklepach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 w 60l mozesz miec 4-6gupikow ewentualnie parke molinezji 6-10 neonkow 4-6razbor klinowych kilka krewetek to moja propozycja gdzie ty tu chcesz 3 stada zmieścić ???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 ja proponuje jeden gatunek a nie te wszystkie co wymienilem Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 to mogłoby być dobre, bo np. gdyby prętniki mieć same to możesz je rozmnażać w ogólnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 no pretniki tez moga byc i włąsnie mogły bby sie w ogolnym rozmnozyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts