MichaLLL Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Witam! Mam akwarium ok 24l (około nie wiem dokładnie bo profilowane) chciałbym hodować w nim czerwono brzuche lub pielęgniczki żółte lub ramirezki [parka] I teraz pojawią się moje pytania: 1. Jak zrobić lekko brązową wode (filtrowanie torfem lub co?) 2. Jakie liście można dać na dno? 3. Czy te rybki mogą żyć w takiej wodzie? 4. Czy mogą tam być krewetki karłowate Red cherry/Crystal Black [czy ich nie zjedzą na obiadek] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Żadne z tych ryb nie nadaje się do tego zbiornika. Proponuję bojownika badz zrób krewetkarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichaLLL Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 Nie nadaję się ze względu na wielkość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Dokładnie. Jakbyś postawił takie trzy akwaria obok siebie to MOŻE, ale tylko może by się nadawało ;p A profilowane 24 litry to najpaskudniejsza rzecz jaką wykonał człowiek: bardzo zniekształca obraz. W tym litrażu ja Ci proponuję krewetkarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichaLLL Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 No właśnie ja chciałbym hodować Crystal Black, ale zobaczyłem super akwarium tyle że 10 razy większe.. i się pokusiłem. Dzięki za odpowiedź Edit: To od-razu się spytam jak z liśćmi katepangu one pływają długo czy raczej na dno lecą. I czy dało rade zrobić podłoże z tych liści i piasku? nemo130: Edytuj posty, dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts