Kolo... Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Mam akwarium 30l mieszcza sie w nim rybki : 2 kiryski pstre , 2 molinezje ostrouste, 2 danio pregowane , 2 gupiki pawie oczko i 19 małych gupiczków w kojcu . Czy to nie jest przesada narazie nie mam pokrywy ale moze cos sie znajdzie , gdy gupiki dorosna i beda mialy dwa miesiące oddam je do zologicznego , (jestem poczatkujacy ale przed założeniem akwarium zastanawiałem się 2 miesiące ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Mam akwarium 30l mieszcza sie w nim rybki : 2 kiryski pstre , 2 molinezje ostrouste, 2 danio pregowane , 2 gupiki pawie oczko i 19 małych gupiczków w kojcu . Czy to nie jest przesada narazie nie mam pokrywy ale moze cos sie znajdzie , gdy gupiki dorosna i beda mialy dwa miesiące oddam je do zologicznego , (jestem poczatkujacy ale przed założeniem akwarium zastanawiałem się 2 miesiące ). no to tak, molinezje oddaj prawdopodobnie zaczną chorować i niestety szybciej padną to rybki, które wymagają dużego zbiornika ok 100L minimum, uwierz, że rosną duże Kiryski hm... od biedy mogły by być, najlepsze są pigmejki bo rosną do 3cm Tak czy siak, to rybka stadna na taki zbiornik niestety max 4szt. ale osobiście zamieniłbym je na np krewetki. Danio lubi chłodniejszą wodę a przede wszystkim długie zbiorniki min. 80cm, to również rybka stadna. Gupiki ok. W 30L możesz trzymać 5-6 sztuk, jeżeli nie masz gdzie trzymać później narybku żeby go odchować, to kup sobie 5-6 samcy będziesz miał przynajmniej kolorowo Pokrywę zrób, gupiki i danio mogą ci wyskoczyć Po dwóch miesiącach gupiki są jeszcze zbyt małe. 3-3,5 miesiąca to czas, po którym rybki mają już uwidocznione swoje cechy i pełne barwy i kształt. Powodzenia! ps. Dodaj zdjęcia swojego zbiornika może coś więcej doradzimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 No to masz już chyba wszystkie odpowiedzi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts