Jump to content

Proszę o analizę testów

kamil2021
 Share

Recommended Posts

Witam dzisiaj zakupiłem testy JBL 6w1, wiem że nie do końca dokładne ale lepsze takie niż żadne prosiłbym o analizę wyników:

PH - 6,4

CL2 - 0

KH - 0

GH - 4

NO2 - 0

NO3 - 10 na początku po około 3 minutach zabarwiło się na 25

Akwarium 54l (60x30x30) 16x neon 1+2 bojownik 6 otosków podłożę ADA Amazonia rośliny Hygrophila glabra, moczarka, mech fox moss, ELEOCHARIS PARVULA, korzeń na środku, bimbrownia filtr Aqual fan1 320l/h + drugi chiński był w zestawie(350l/h) chodzi cały czas ponieważ zbierał mi się kozuch bakteryjny dlatego go włączyłem. Oświetlenie 2x15W świetlówki jedna 6500k druga 18000k + metr diod Led około 10W świeci się 8 godzin dziennie nawozy ProFito 5ml po podmianie raz w tygodniu a codziennie macro green z aqua art podmiany raz w tygodniu około 20 l. Ryby karmione raz dziennie rano zjadają pokarm w około 10 sekund.

Zrobilem jeden test i o to chodzi ze po 45 minutach mi tak wyszlo ale nie wiem czy po takim czasie on juz nie oszukuje. Czytalem o nim opinie i mowili ze sa troszke nie dokladne ale jak na poczatek sa wystarczajace. Dopiero zaczynam zabawe z testami dlatego takie.

Przeczytaj instrukcje to bedzięsz wiedział że wynik CL2 odczytuje się od razu a resztę po 60 sekundach w obydwóch przypadkach trzymałeś po prostu za długo przed odczytaniem.

Przeczytaj regulamin i będziesz wiedziała. Pisownia. Mapet

Test pH wody od 3 do 10 (kwasowość wody)

Test pH wody od 6,0 do 7,6 (kwasowość wody)

Test GH (twardość niemiecka - całkowita)

Test KH (twardość węglanowa)

Test PO4 (fosforany)

Test NH4 (amon )

Test NO2 (azotyny)

Test NO3 (azotany)

Test Fe (wzrost roślin)

Ph, NH4, NO2, No3, KH najważniejsze

Ja używam i polecam: http://allegro.pl/jbl-testlab-elegancka ... 07349.html