asia1982 Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Witam, w chwili obecnej mam 4 akwaria 2 x 220 l, 1x140 l 1x 110 l. No i chce to zamienic na 2 akwaria 1x 220 l i 1x 140 l. Mam nastepujace ryby, nie chcialabym zadnej oddac moge cos dodac ale nie oddac chyba ze platki. 2 barwniak czerwonobrzuchy ( para) 2 ramirez (para) 12 platki 18 neonków inessa 8 kirysków 4 bocja wspanile 2 glonojady ( para) 4 Cierniooczki Kuhla 1 kolcobrzuch zielony- martwi mnie on bo wczesniej byl sam i w slonawej wodzie. Jak je posortowc je w 2 akwariach ? Zakładaj tematy w odpowiednich działach. mod. SzaraMysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Kolcobrzuch Bocje - do oddania i nie ma że Be, Me. Nie nadają się i muszą zrobić wylot. W 140 możesz zrobić: -parka ramirezek -18+12 neonów innesa -8 kirysków -para zbrojników W 220 wyjdzie wtedy ogólniak, co mnie nie by nie rajcowało - wolałbym wymienić na inne ryby. -platki -barwniaki -cierniooczki , ale na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad wymianą tych ryb i zrobieniem czegoś sensowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia1982 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Mysle nad czyms sensownym , ale pomyslow brak. Jakas podpowiedz? nemo130: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 -Zostawić wszystkie te platki -Oddać pozostałe ryby -Dokupić parę pielęgnic Sajica, albo miodowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 A barwniaki w tej chwili w którym są zbiorniku i z jakimi rybami, i jak się zachowują ? Barwniaki bywają agresywne i trzeba umiejętnie dobrac towarzyszy bo mogą pozabijać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia1982 Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 Juz Barwników nie mam wczoraj je Sprzedalam razem z akwarium. Nie byly one agresywne do innych ryb, ale jak zaczely sie gonic to mialam wrazenie ze se pozbijaja. Byly one w 218 razem z platkami, kiryskami i bocjami nemo130: Brak polskich znaków diakrytycznych = +1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts