MCU Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Ryba ma zaczerwienione i postrzępione kocówki płetwy grzbietowej oraz Czerwoną kropkę poło pyszczka. akwen 330 litrów Obsada: 1+1 skalar 2+2 molinezja żaglopłetwa 3 kiriśniki 1+2 zbrojnik niebieski 9 lub 10 otosków ciężko się doliczyć Powinny być 4 piskorki nie lubią sie pokazywać Było 7 mieczyków zostało 6 jednego samca wysiedliłem do innego domu zostało 2 samce ( duży ze zdjęcia i jeden mały) i 4 samice. Podejrzewałem bójki miedzy mieczykami lub dostaje od skalara wczoraj tarło miały a objawy na płetwach zauważyłem 2 dni temu. Czy to mogą być objawy bójki z opisu na martwice pletw nie wygląda a może inna choroba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Ja miałem 2 samce mieczyka w 144l i niestety ten jeden został zabity przez mocniejszego, więc myślę że może to być w wyniku walki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts