Sharpey Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 Hejka, mam pytanie w akwa 25 litrowym mam muszle nie kupowałam ich w zoologicznym tylko leżały u mnie w domu. Nie są sztuczne ale natularne.Czy mogę je trzymać w akwa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 zależy jakie masz ryby, ale podejrzewam, że takie które raczej preferują miękką wodę bo i co można trzymać w 25L poza gupikami i neonami... a te potrzebują miękkiej wody, a muszle zatwardzają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharpey Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 Do kirysek,mam welona,danio,kardynałka,razbore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 z tego co masz tylko i od biedy razbora klinowa się nadaje do tego akwarium... welon rośnie w prawidłowych warunkach do wielkości jakiej ty masz te akwarium poza tym jest zimnolubny... więc przemysl obsadę a co do muszli, nie nadają się w takim przypadku do akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 no muszli bym nie polecała;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skierak Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Muszle strasznie zatwardzają wode, lepszy by był jakiś mały korzonek Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Takich tematów było już kilkanaście/kilkadziesiąt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 korzen był by najlepszy ewentualnie ozdoba ceramiczna ale troche akwa za małe albo jakis duzy kamien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Nie wkładaj tej muszli bo ci zatwardzi wodę. A obsade natychmiastowo musisz zmienić! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 viewtopic.php?f=7&t=637&hilit=muszla zajrzyj tam następnym razem użyj "szukaj" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts