adrianq Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Witam was mam dylemat, od tygodnia mam tarło zeber w 450l akwa(obsada to 4 pawiookie i 7 zeber(no teraz ze 107:D)) i dziś wypłyneły z muszli(widoczna na zdjęciu) i właśnie... co robić? Brać je do akwa 50l i tam odhodować do większych? czy zostawić? Pamiętam że jak ostanio para miała tarło w 60l akwa to mi pozjadała młode i zostały mi tylko 4(do tej pory żyją ) + czym je potem karmić jak od rodziców odstawie? i tutaj fotki(malutkie z ojcem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Jeśli chcesz je odłowić to zastanów się co z nimi później zrobisz, znam parę osób które miały bardzo duży problem z pozbyciem się (nie chodzi tu o drastyczne metody) młodych zeberek. A jak zostawisz w dużym aqwa to sytuacja sama się wyklaruje Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianq Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 hmmm potem mogę je zawsze sprzedać :)mam jeden sklep w którym dobrze mnie znają to może by wzięli Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 a jeżeli wychowasz choc ze 20 to pieniążki będą;] od pawiookich lepiej z daleka bo niedlugo ich nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 jezeli chodzi o zebry to nie jest to hodliwa ryba, dosyc ciezko ja sprzedac, nie chca za bardzo przyjmowac do sklepow Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianq Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 a jeżeli wychowasz choc ze 20 to pieniążki będą;] od pawiookich lepiej z daleka bo niedlugo ich nie będziejak na razie pawiookie i inne 5 zeber jest porozstawiane po kątach jezeli chodzi o zebry to nie jest to hodliwa ryba, dosyc ciezko ja sprzedac, nie chca za bardzo przyjmowac do sklepowhmmm no pewnie masz racje tylko w 1 sklepie je widziałem... ciekawe dlaczego ale no nic na razie je zostawię, zobaczymy co będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 jasne ze widziales w sklepie, mozna spotkac naprawde rozne dziwne gatunki. Z tym ze niektore kisza sie w sklepowym akwaarium kilka miesiecy a niektorych nie ma po tygodniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 mozesz tez porozdawac te rybki tak jak to moj ojciec robil,zeby innym ludzim wszczepic nowe hobby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts