Benek1131 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 siema mam 30l akwa i mam 2 roslinki sztuczne chciałem sie dowiedzice czy moge posadzin zywe roslinki zanim woda bojrzeje czy musze czekac az sie wytworza bakterie a i co prponujecie do takiego akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Do 30l to może jakiś mech jawajski, moczarkę. Tak możesz posadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 i wywal te sztuczne roślinki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Jakie roślinki chcesz takie posadź. I możesz je już posadzić. Wywal sztuczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Sztucznych nawet nie wkładaj do akwa (brzydko,nienaturalnie wyglądają) a co do żywych to polecam Ci mech jawajski,moczarkę,kabombę,albo anubiasa karłowatego i wiele wiele innych, zależy też jakie Ci się podobają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Ja też mam 30L i mam w nim Gałęzatkę Ceratopteris pteroides (Różdżyca pływająca ) (szczepki) Amania senegalska lub wysmukła I jakaś żabienica lub coś podobnego Kabomba Moczarka Banner niżej i zobaczysz moje 30L Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Nie czekaj. Na wpuszczenie rybek trzeba czekać, ale rośliny powinno się sadzić od razu po założeniu zbiornika. Zapobiego to powstawaniu glonów. Rośliny sztuczne zastąp żywymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts