paziu101 Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Witam wszystkich mam pytanie co do karmienia rybek . Mam takie jedzonko do nich jak: Podstawowe jedzenie to POKARM WYSOKOPROTEINOWY TROPICALA potem dodaje im TUBI CUBI TROPICALA a na koniec w małych dawkach TETRA PRO COLOUR Czy coś mam zmienic czy tak zostawić ewętualnie jakie dawki dawać DZIĘKI ZA POMOC Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 z tego co juz zdążyłam na tym forum wyczytac to dla skalara to za małe akwa. danio jest rybką stadną 3 szt to nie stado, a prętniki trzyma się najlepiej w haremach 1+2 rybka podawaj coś mrożonego.. może raz na tydzien ochotke i np. serca wołowe (mrozone) ja moim tak daje 2x płatki + wafersy dla bocji i kirysków 1x serca pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 przydałoby się co jakiś czas małe urozmaicenie tak jak juz napisała anija277. jakieś mrożonki i jak ci się uda to pokarmy żywe. czasami też możesz podać spażone liście kapusty, sałaty itp. tylko to zamula wodę więc nie możesz zapomnieć o odmulaniu. o głodowce chyba wiesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Co do pokarmów to ja polecam Tropical. naprawdę dobre. I koniecznie podawaj jakieś mięsne np ochotki choćby z uwagi na skalary, pomijając fakt że za masz na nie za małe akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta17 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Tropical najlepszy . ale jeszcze pokarmy mięsnee i mrożone Link to comment Share on other sites More sharing options...
paziu101 Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 Co do mięsnych pokarmów to daje im TUBI CUBI TROPICAL czy to wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Tropical to ja też polecam i tetra też jest okey;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExxtraFish Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 z tego co juz zdążyłam na tym forum wyczytac to dla skalara to za małe akwa. danio jest rybką stadną 3 szt to nie stado, a prętniki trzyma się najlepiej w haremach 1+2 sorry nie zgodze sie z toba bo ja mam 2 skalary i sie znakomicie czuja a akwa mam 60 litrow. a danio mam 1 i tez sie dobrze czuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExxtraFish Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 gubiki sa fajne i w kazdym zoologicznym je dostaniesz sama ich mam dosyc sporo i jestem z nich zadowolona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts