tem123 Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Pytanie jak w temacie. Mam w swoim akwarium plagę ślimaków z innych też powodów będę czyścił akwarium. Mam zamiar wszystko z niego wyciągną kamienie wyszorować czyby umyć żwirek wygotować. Ale jak oczyścić rośliny żeby mieć 100% pewności że nie będzie na nich ikry ślimaków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Rozumiem że chodzi o zatoczki ? Nie wiem jak byś się starał to i tak ich się w ten sposób nie pozbędziesz Musiał byś wszystko robić bardzo dokładnie. Polecam Ci zakup Helenek , zrobią z nimi porządek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tem123 Posted July 10, 2012 Author Share Posted July 10, 2012 Co do Helenek to mam jednego od 1,5 miesiąca w akwarium 45l ale nie radzi sobie w ogóle z nimi może jeszcze dokupić Helenek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Dokup , ja kupiłem 4 sztuki do 120 l akwarium. A teraz nie mam pojęcia ile ich tam jest , tak się rozmnożyły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Dokup 1 lub 2 wystarczy. 45l to niedużo. Z tymi roślinami to możesz je w wymoczyć i mocno przepłukać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Na śmilamki No Planaria . Zabija ślimaki oraz wpławki . Ale radził bym to przemyśleć i spróbować z helenkami w większej ilości . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts