mirpio2 Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Witam Chciałbym się dowiedzieć jak długi czas pokarm (dla ryb akwariowych oczywiście) może leżeć po otwarciu. Pytam bo około 6 miesięcy temu kupiłem bardzo dużo pokarmu i karmie nim do dzisiaj czy on jest jeszcze dobry do spożycia przez ryby czy może im szkodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Jaki to pokarm? Nie ma daty ważności na opakowaniu? Suche pokarmy z reguły mają długi termin przydatności nawet 2 lata lub więcej,data na opakowaniu tyczy się też po otwarciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted June 29, 2012 Author Share Posted June 29, 2012 Jest mieszanka różnych pokarmów tetry Opakowań nie mam bo przesypałem całość do innego większego pudełka. Wiem ze pokarmy suche maja drugą przydatność do spożycia ale nie wiem czy po otwarciu czy tylko wtedy gdy jest fabryczne zamknięte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Wyżej napisałem,ważne by je przechowywać w suchym miejscu w zamkniętym pojemniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted June 29, 2012 Author Share Posted June 29, 2012 Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts