tem123 Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Akwarium 60l, podłoże piasek kwarcowy i kamyki około 4-6mm. Na tą chwilę posiadam które rybki muszę wymienić? 1x gupik samica kotna 3x mieczyki 4x neonek inesa 3x neonek czerwony Mam możliwość dołożenia 10x danio pręgowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Na mieczyki za mały litraż, rosną do 13cm. Gupiczka powinna mieć towarzystwo, ale najlepiej nie jednego samca. Dokup parkę, lub więcej samic. Neony trzymamy w stadach. Mimo że razem pływają, to osobne gatunki. Akwarium małe na dwa stadne gatunki. Lepiej zostawić same innesy i dokupić do 10 osobników. Na danio baniak za krótki, ryby skrajnie ruchliwe. Na kolejne stado pływające w toni brak miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tem123 Posted May 14, 2012 Author Share Posted May 14, 2012 Miałem jeszcze jedną gupiczkę ale padła wczoraj i tak zamierzałem dokupić do stanu 4+1. Co do neonków, mógł bym trzynać te dwa gatunki po 10 sztuk z każdego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 W 60 litrach? Nie bardzo ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts