Keogh Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Zbiornik: 100x40x50 filter: fluval 205 podłoże: ziemia 3cm + żwirek 2cm + aqua substrate II 3cm ph: 7 woda miękka rośliny: dużo ^^", ciągle dokupuje. Nie mam pojęcia co wsadzić do tego zbiornika. Na początku myślałem nad bocjami, ale przekopią mi cale akwarium i 200l na 5 osobników to troszkę za mało. Wiec wymyśliłem coś takiego: 1+3 Labidochromis caeruleus 15 microrasbor galaxy 10 kirysków spiżowych co o tym myślcie? Generalnie chce coś średniego na dno 9cm max co nie przekopie roślinek, ławice i jakieś rybki do 15cm na środek. Jakieś inne propozycje/pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 No obsada marna , mam rozumieć że te razbory to jako pokarm dla pyszczaka , z resztą on wymaga pH powyżej 8 , a do tego ten zbiornik dla niego jest za mały. nie ten biotop , obsada nie ma racji bytu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keogh Posted March 20, 2009 Author Share Posted March 20, 2009 No obsada marna , mam rozumieć że te razbory to jako pokarm dla pyszczaka , z resztą on wymaga pH powyżej 8 , a do tego ten zbiornik dla niego jest za mały. nie ten biotop , obsada nie ma racji bytu.To na co mogę zamienić pyszczka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Np. na gurami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keogh Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 5x Bystrzyk Pereza 15x Microrasbora Galaxy 10x Kirysek Pstry 1x zbrojnik zloty może tak być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts