wwojtek22 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Witam za 2 tygodnie kupuje baniak 200 L 100x40x50 I co sadzicie o tej obsadzie ? skalar 3 bocja wspaniala 2 kirysnik czarnoplamy 3 glonojad zbrojnik niebieski 1 glonojad albinos 1 agamix 2 plaskobok 3 platydoras 1 sumik opaczek 1 Bocja striata 1 Bojownik samiec 1 Bojowniczka 2 Glonojad syjamski 1 Wiekszosc czesc rybek dostalem i sa jeszcze mlodziutkie Co radzicie co usunac co zostawic ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamlolik Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Bocje odpadają - za małe akwa. A ogólnie to zupa rybna. Zostawiłbym jedynie skalary i zbrojniki, dokupił skalarów i jakichś pielęgniczek, ale to tylko moje zdanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwojtek22 Posted May 9, 2012 Author Share Posted May 9, 2012 No właśnie ale czy taka obsada ma racje Bytu w akwarium 200 L ? Czy te akwa bedzie za male czy te rybki nie moga zyc ze soba ? nemo130: Dbaj o pisownię! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 10, 2012 Share Posted May 10, 2012 Dużo za dużo i niejednokrotnie za duże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted May 10, 2012 Share Posted May 10, 2012 Skalar ok. Z tym że wzięłabym parę, albo dwie, a nie 3 sztuki. Zbrojniki niebieskie ok ( albinos to nie gatunek, a wada genetyczna) Harem bojownika chyba ok, nie wiem jak z zachowaniem Bocje odpadają, a poza tym są stadne. Agamix minimum 6 sztuk, stadne. Syjamski rośnie za wielki. Masz dużo ryb dennych. Zdecydowałabym się na 2 gatunki denne, np zbrojniki plus jakieś stadko, Skalary i jakąś łąwicę rybek pływających w toni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 10, 2012 Share Posted May 10, 2012 Ja bym dorzucił na dno 6-8 jakichś kirysków, a co do reszty to tak jak koledzy proponują. Ja w 144l mam 6 kirysów i 14 neonów w toni m.in. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwojtek22 Posted May 10, 2012 Author Share Posted May 10, 2012 No właśnie o to mi chodziło o opinie Dziękuje postaram się pozmieniać cóż prawda jest ze wszystkie rybki które mam będą duże a 200 L będzie za mały przy czym z całym szacunkiem ale chciałbym dowiedzieć dlaczego Dulle sadzi ze kirys grzebykoczelny jest rybka stadna i ze bojownik jest za duży skoro rośnie do maksymalnie 10 cm przy czym to jest prawdziwe maksimum ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Czy ja pisałam, że bojownik jest za duży? Pisałam, że mogą być problemy z jego zachowaniem. A co do stadności takie info znalazłam kiedyś w atlasie. Aż zaczynam Ci zazdrościć tej ryby, ale nie mam na nią warunków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts