Pejter96 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Witam, zauważyłem wczoraj, że mam w akwarium ok. 15 małych glonojadów o długości 1-1,5cm. Mam pytanie, ponieważ mam w akwarium, oprócz pary glonojadów, dużych rozmiarów skalara. Czy on nie zaatakuje młodych? Czy akwarium 40l wystarczy do ich rozwoju? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausebol Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Trzymasz skalara i glonojada w 40l ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Trzymasz skalara i glonojada w 40l ???Kolego,czytać nie umiesz? On się pyta czy może w 40l trzymać narybek glonojada . Mały narybek możesz trzymać w takim akwarium ale nie za długo bo mogą skarłowacieć. Skalar je zje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monia_XD Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Skalary raczej zjedzą glonojady, więc odradzam trzymać maluchy z nimi 40 litrów na pewno wystarczy, później gdy będą już większe możesz wpuścić je do akwarium ogólnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralph Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 1. rzecz : glonki to małe spryciule mi z każdego miotu przeżywało kilkanaście sztuk jak zostawiłem je samym sobie 2. rzecz : pierwszym miotem się bardzo przejąłem i bawiłem się w transport młodych, karmienie sałatą itepe itede - przeżyły 2 sztuki. Wniosek: najlepiej je pozostawić, niech radzą sobie naturalnie bez pomocy człowieka 8-) 3. rzecz : skalar ich nie wydziubie - są za szybkie 4. rzecz : nie skarłowacieje - zanim 4 lata temu założyłem obecne 216l, miałem 45l pare rybek w tym glonka - już z dwa lata miał urósł tak do 10 cm i przestał rosnąć po założeniu akwarium urósł do 20 cm, największe bydlę w akwarium 5. rzecz : a pomyślałeś już co z nimi zrobisz jak już je odchodujesz? To jest radocha patrzeć jak rosną takie małe rybcie, ale potem już nie będą takie kochane jak ich nigdzie nie sprzedasz, mam 7 glonków a zaczynałem z trzema. I tak dobrze że znaleźli się jedni czy drudzy znajomi co wzięli po 2-3 glonki i znajomy sprzedawca co wziął dwie partie raz ok. 30 potem kilkanaście, a przecież reszty w kiblu nie spuszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts