thomas612 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Panowie mam maly problem. Dostalem akwarium ktore posiada tlo z jakiegos tworzywa sztucznego ,tlo jest porosniete glonami oczywiscie juz wysuszone wszystko bo stalo toche czasu puste. Jest jakas mozliwosc usuniecia tego zelonego nalotu jakims preparatem ,czy moze zostawic tak jak jest tylko wyszorowac to jakas szczotka?Na pokrywie tez bylo ale tam juz sie z tym uporalem.Bardzo prosze o porade. Pozdrwaiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Spróbuj wyszorować szczotką albo kup sobie nowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 miałam taką sytuacje jakies 2 lata temu najlepsze jest wyrzucenie tego tła bo potem wygląśda jak brudne Link to comment Share on other sites More sharing options...
żwirek Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Ja ostatnio swoje potraktowałem, taką wilgotną ściereczką do zmywania naczyń. Wszystko ładnie zeszło. Wcześniej myłem je takimi specjalnymi szczotkami z magnesem, ale jako, że jest pofałdowane to nie było to zbyt wydajne:-) Dobrze, też działają różne chemikalia na glony, ale mi jakoś żal rybek....po co je truć. Tło strukturalne raczej nie jest zbyt drogie, ale z drugiej strtony po co wywalać kasę na darmo, radzę spróbować ściereczką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 a nie lepiej z tyłu akwa dac czarny bristol ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beata1 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Styropianik pedzelek rozpuszczlnik nitro i farbki a reszta to juz twoja wyobraznia Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas612 Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 jakiego typu farba pasuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beata1 Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 To będzie tło zewnętrzne więc farby mogąbyć jakie chcesz , moim zdaniem najwygodniejsze są w spryu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas612 Posted March 16, 2009 Author Share Posted March 16, 2009 no,ja mam takie z pianki przyklejone na silikon w srodku ,stad to pytanie w sprawie farby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 To będzie tło zewnętrzne więc farby mogąbyć jakie chcesz , moim zdaniem najwygodniejsze są w spryu.Owszem najwygodniejsze ale do dużych powierczhni, do małych, jeżeli chodzi o spray to trzeba iść do skateshop po końcówki o różnych szerokościach. Uważam że bardziej by się sprawdziły farby z puszki. Bierzemy pędzel i malujemy "bohomazy". Ja osobiście mam paskudną tapetę ale na weekendzie sobie zrobię z mchu(wewnętrzne tło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta17 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Albo kup sobie tło wewnętrzne (skały) i zasłoni tamto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExxtraFish Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 mozesz wyszorowac szczotka moze pomoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts