Ewaw Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Witam Mam problem z rozpoznaniem płci u mojego bojownika. Ma on/a krótkie, mocno wybarwione płetwy. Mieszka sam/a w akwarium 50 l (wkrótce zamierzam dokupić samca i drugą samiczkę do haremu) Zdaje mi się, że ma pokładełko lecz nie jestem pewna. W każdym razie, czytałam, że u samców istnieją odmiany z krótkimi płetwami, np. bojownik bezbronny. To "pokładełko" wygląda jak na zdjęciach samiczek, lecz jest płaskie i większe. U samców podobno również zdarzają się pokładełka, więc... Dlatego mam do was pytanie: Czy istnieją jakieś inne sposoby na wyjaśnienie płci? Niedługo zamierzam dokupić samca i drugą samiczkę, ale się martwię, że to jest samiec... Moja ryba wygląda jak ta z tej strony tyle, że ma inny kolor płetw. (niestety, na razie nie mogę dać zdjęcia dokładnie jej) http://www.pupile.com/Ryby/xinvar Pozdrawiam, i proszę o odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michał67 Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 To jest na 99% samiec ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Samiec odmiana prawdopodobnie HMPK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts