Ewcia91 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Dziś zaczynam przygotowania do tarła dragonów: Samiec Dragon HMPK / Samica Dragon delta Zbiornik: 56dł - 29szer - 40wys (cm) Poziom wody 12,5cm Grzałka 50W - temp 28* Roślinność: hemianthus, resztki z przycinki. Brak podłoża, 1 kokos. Przygotowany napowietrzacz i filterek na późniejszy okres. Pokarm: w pierwszym okresie pierwotniaki, następnie plankton ze stawu. Zaczynamy zapiski: 14 marzec 2012 r Samiec wpuszczony około godziny 20 - 21, po kilku godzinach samica. 15 marzec Samiec goni samice, w nocy zbudował gniazdo. Zaczynam robić zapasy planktonu. 16 marzec Samiec powiększa gniazdo, pływa wzdłuż szyb (szybko niespokojnie), wypatruje i goni samice, ona nadal ucieka. Ciało między łuskami panny miejscami wydaje się ciemniejsze, wygląda na to, że nosi już pionowe pasy. Tarlaki zostały nakarmione żywym ze stawu, samica chętnie zjada żywe, samiec raczej obumarłe z dna. Samica zaczyna odwzajemniać puszenie się samca i podpływa pod gniazdo. Samiec puszy się chwile i ją olewa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Piękne te bojki Nigdy takich nie widziałem-mam nadzieję,że coś z tego wyjdzie-Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewcia91 Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Raczej pomocy nie będę potrzebowała (chociaż wszystko może się zdarzyć). Mam za sobą jedno tarło, zresztą bardzo udane ( ponad 200szt potomstwa). Postanowiłam tym razem i tu prowadzić zapiski, może komuś się to przyda. Szczerzę to nie rozumiem o co chodzi, to chyba nic złego że ktoś życzy powodzenia. Przynajmniej jak dojdzie do tarła, a będę miała zdjęcia, to nie będę musiała swoich postów jeden pod drugim pisać.... (zdjęcia z dorastania narybku dodawałam co kilka dni w innym poście, żeby ludzie mogli stopniowo śledzić ich rozwój). Michał84:W porządku,przymknę tu oko na takie posty,lecz i tak na koniec chciałbym podkleić informację zawarte w tym temacie i usunę potem nic nie wnoszące do dyskusji (achy),żeby ludzie chcący skorzystać z informacji nie musieli tu dużo grzebać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewcia91 Posted May 31, 2012 Author Share Posted May 31, 2012 Tamtego samca straciłam, ale udało mi się kupić nowego. Tarło dragonów będzie za 3 tyg. Teraz wychowuje miot po tej dragonicy i samcu copper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Dodaj foto młodzieży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noname Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 Evcia, mogłabyś reuploadować zdjęcia? A moderatorów proszę o podklejenie tematu, bo mi - osobie chcącej rozmnażać bojowniki - ten temat pomógł bardzo, stawiam, że nie tylko mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 Evcia!!! Heeej! Proszę o aktualizację BTW. odezwij się na gg bo mi wcięło gdzieś Twój numer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 Wszystko jest na jej blogu Niestety chyba nie można dać linku kto chętny proszę PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewcia91 Posted June 3, 2012 Author Share Posted June 3, 2012 Maluchy teraz mają 34 dni, dodam tu zdjęcia, a potem będę kontynuować ten temat przy tarle dragonów z tym innym samcem. A tak jak wyżej ktoś mnie uprzedził, maluchy po dragon copper i copper dalej opisywane będą na moim blogu. Tematu wyżej wspomnianych nowego nie ma co zakładać, bo ogólnie myślałam że do tarła nie doszło, więc raczej pomocne by nie było. Kilka zdjęć, więcej nie chce mi się wklejać: http://3.bp.blogspot.com/-1jwvSal4q0w/T8uekllkmbI/AAAAAAAAAUs/i3jeSeg1y7Q/s1600/HPIM3007.JPG http://2.bp.blogspot.com/-LABPEWMhT-M/T8uezIYjjbI/AAAAAAAAAVs/Ki1o3zN8gbE/s1600/HPIM3031.JPG http://3.bp.blogspot.com/-OzP-tLnYJC0/T8ue_5aPG6I/AAAAAAAAAWs/635SywVyAso/s1600/HPIM3050.JPG http://3.bp.blogspot.com/-DHhoJ9ZlqW0/T8ue-MdmvZI/AAAAAAAAAWk/CKXo-fsKI3E/s1600/HPIM3046.JPG http://1.bp.blogspot.com/-cNlE8lkuV0s/T8uem-BmVLI/AAAAAAAAAU0/ciMdXiVxLxU/s1600/HPIM3014.JPG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewcia91 Posted June 21, 2012 Author Share Posted June 21, 2012 Tarło dziś się odbyło z innym samcem Nie radze oglądać całego filmiku, bo bardzo długi jest. EDIT: W razie pytań: walić śmiało!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Gratulacje ! Trzymam kciuki za maluchy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Evcia piękne przedstawienie na filmiku! Możesz wrzucać wiecej info i więcej fotek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts