Jump to content

Obnizanie pH

Recommended Posts

wiec możliwości jest mnóstwo...

wsadź korzen, jesli chcesz naturalnie, filtruj przez torf.. Albo użyj właśnie Aquacid'a Tropicala lub Torfinu Ale Torfin zabarwia wode na kolor coca-coli

Czy to jest szkodlie dla ryb???

Jeśli ryby wymagają niższego pH to na pewno mniejszą szkoda bedzie dla nich użycie Aquacida i zprowadzenie wartości pH do wymaganego dla nich poziomu niż trzymanie ich w alkalicznej wodzie...

Wiesz są ludzie na forum co potrafią obnizać pH wody np kwasem solnym (też można) to jest chyba duzo bardziej niebezpieczne niz aguacid

A jakie masz ryby?? i jakie chciałbyś uzyskać pH??

w motoryzacyjnym kupiona to pewnie nie zdemineralizowana tylko destylowana..

Badałem nie od razu po otwarciu, tylko po dosyc długim czasie ale stała zakręcona... Nie chce mi sie opakowania szukać

To jesli mozna to napisz jakies zbliżone parametry wody destylowanej i zdemineralizowanej...

o twardość i pH mi tylko chodzi.

Albo te testy coś moje są z***** bo na tym RO tez mi cuda wianki wychodzą...

Kupie jeszcze płyny do kalibracji mierników pH to przekonam sie bo tam jest pewna wartośc pH i zobacze czy testy pokazą tą samą...

Najprostszy sposób-dolej kwas. ;)

To nie jest tak że po prostu się dolewa kwas.I jest to trochę niebezpieczny sposób obniżania PH jeżeli ktoś nie ma o tym pojęcia.Jako że jesteś młodym użytkownikiem tego forum proponuję ci na razie gromadzenie wiedzy ;)

powiem ci ze ja mialem ph8-8,5 i wlozylem do filtra torf a teraz moje ph wynosi 6,5-7 dawalem jeszcz co2 i moje ph spadlo do 5.5-6 teraz boje sie dodawac co2 bo jest to bimbrownia i ciezko jest to dawkowanie jakos wyregulowac ale z tego co wiem gdy masz wysokie kh to bedzie ci ciezko zbic ph poprzez filtrowanie wody przez torf moje kh wynosi 5-6