Remo Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Witam.... Z tego co wiem paletki dorastają do dużych rozmiarów a więc moje pytanie czy są one groźne dla innych rybek??? np. neonków,mieczyków,gupików itd.??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 ludzie trzymają palety z neonami, jest to bardzo spokojna ryba- ale może zjadać narybek gupika i mieczyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 mi sie akurat trafiła taka skubana ze goni nawet p.papuzią jest najmniejsza z 3 paletek ale najbardziej waleczna ale z neonkami moga plywac Link to comment Share on other sites More sharing options...
barttt85 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Palety nie są agresywne do innych ryb, wykazują agresję w swoim stadzie. Służy to zbudowaniu hierarchii w stadzie. Czasami bywa, że większe palety strasznie ganiają i biją mniejsze, potrafią się uprzeć na tą jedną biedną słabszą i ja zakatować, dlatego powinny być trzymane w stadzie wtedy agresja najsilniejszego osobnika rozbija się na wszystkie palety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts