dariozo3 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Witam! Od pewnego czasu moje molinezje i mieczyki podgryzaja moje rośliny. Wcześniej tego nie robiły mimo że nie zmieniałem im diety. Karmie je płatkami Tropicala Bio-vit i Ovo-vit 2 razy dziennie o 6.30 i 17.00. Czy te pokarmy sa wystarczające czy dokupić cos roślinnego -wczesniej nie podgryzaly mi roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Ryb nie karmi się ciągle tym samym. Powiiny mieć zróżnicowaną dietę..Pokarm suchy, mrożony, żywy. Molinezje to ryby którym przeważnie się podaje pokarm roślinny. Dlatego podgryzają rośliny. Kup pokarm roślinny. I zaopatrz się również w inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dariozo3 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 A może jakieś konkretne pokarmy polecisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 1x na 2 tygodnie ochotka, można również dać artemię. Poza tym są również tabletki roślinne vitabin. Czasami można podać coś z akwarystycznej ksiązki kucharskiej... http://www.elem.internetdsl.pl/akk/s_kk.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrick95 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 ja używam z pokarmów suchych spiruline i vitality & color tropicala.z żywych to np ochotke a z mrożonych to np czarną larwę komara Link to comment Share on other sites More sharing options...
dariozo3 Posted March 10, 2009 Author Share Posted March 10, 2009 Może być tak: rano płatki białkowe i roślinne po południu suszona spirulina na wieczór płatki wybarwiające i pastylki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekD Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Wiesz moje molinezje też tak podgryzają mi roślinki a naj bardziej to lubią Cobambe(nie wiem jak to się pisze)ten typ tak ma:PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
dariozo3 Posted March 11, 2009 Author Share Posted March 11, 2009 Dokładnie to samo u mnie tylko cabombe podjadają nic więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts