wary Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Witam mam pytania na temat bojownikow? 1. Czy bojowniki można trzymać z kirysem spiżowym 2. Czy bojowniki można trzymać tetra czarna 3. Jeśli nie można z wyżej wymienionymi rybkami to z jakimi można trzymać bojownika 4. Czy można trzymać rybki w takimi stosunku * 1 samiec bojownika + 2 samiczki * 9 tetra czarna * 5 kirys spiżowy * zbrojnik lamparci *4 Gurami dwuplamisty akwarium 124l czytałem na forach i jedni piszą ze moga być te rybki a inni że nie mogą wiec czekam na wasze odp Dział "Rybki" Mod. Drobniczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Tak możesz trzymać bojka z tymi rybami tylko zbrojnik lamparci i gurami są za duże do tego akwarium. Daj jeszcze 1 kiryska spiżowego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wary Posted February 11, 2012 Author Share Posted February 11, 2012 To co zamiast guarami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Zamiast gurami możesz prętniki trójbarwne są od 50l + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wary Posted February 11, 2012 Author Share Posted February 11, 2012 A zamiast tetry;) Edit: a molinezja? 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”. // Atreyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Tetry możesz mieć . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Oj nie wiem czy tetry może mieć, miałem kiedyś bojownika, który atakował moje tetry. Także to zależy od agresywności bojownika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wary Posted February 11, 2012 Author Share Posted February 11, 2012 Słyszałem że najlepiej jeśli bojownik z takimi rybkami to , że nie może być z kubeczka bo ciężko jest mu sie zaklimatyzować i moze atakowac. Najlepiej szukac zoologicznego gdzie bojownik jest w normlannym akwarium z innymi rybami wtedy jest spokojny i nie atakuje Edit: I takie pytanie jeszcze czy to że będą inne rybki wpłynie mi na tarło bojownika ? Jeszcze raz napisz posta pod postem, a dostaniesz ostrzeżenie. // Atreyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 I takie pytanie jeszcze czy to że będą inne rybki wpłynie mi na tarło bojownika ? Oczekujesz że wytrzesz i odchowasz młode, mając tylko jedno akwarium z ogólną obsadą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wary Posted February 11, 2012 Author Share Posted February 11, 2012 Ok to co zamiast zbrojnika a zamiast guarami moze byc Prętniki 4szt ? albo Barwieniec czerwony w liczbie 8 szt a zamiast lamparciego dam niebieskiego 2 szt co wy na to ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 To jak zrealizujesz plany, to zrobisz tam akwarium tarliskowe i wrócimy do rozmowy. W obecnej sytuacji nie rozmnożysz i odchowasz bojowników. To nie żyworódki które wrzuca się do kotnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts