stanlejgks Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Witam. Mam spory problem z moimi pielęgniczkami. Ostatnio zeszła moja ulubienica, ostatniego dnia życia była całkiem blada i jakby leżała na boku. Niestety zdechła. W akwa pojawiła się jej następczyni ale po kilku dniach to samo ją dopadło i już też dogorywa. Posklejane płetwy i brak barw. Samiec o dziwo zachowuje się normalnie. Parametry: ph 6.8 kh 3 no3 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Kiedy akwarium było zalane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanlejgks Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 akwarium ma już ponad 4 miesiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 No3 troche podwyższone ale tragedii nie ma. Ile i co jaki czas podmieniasz wodę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanlejgks Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Co tydzień podmiana po 20% wody. Kurcze martwi mnie to że to już druga ramirezka w dość krótkim czasie... A jak podwyższyć KH bo wydaje się też dość niskie a przy podawaniu CO2 trochę mnie to martwi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 może samiec ją b. gania A obserwujesz zmiany zawartości CO2 (PH) w ciągu doby? Nagłe skoki (szczególnie duży spadek PH) może b. źle wpływać na ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts