ent Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Witam, chciałbym założyć sobie akwarium w pracy 126 l i docelowo w nim Paletki 2-3 sztuki. Mam kilka pytań. 1.Jaki filtr. 2.Jakie oświetlenie. 3.Jaka grzałka. 4.Jakie podłoże. 5.Jaka roślinność. 6.Jaki wystrój najlepszy dla paletek. 7.Czy można dodać jakieś inne rybki, jeśli tak to jakie i ile. Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Paletek nie trzyma się po 2-3 sztuki a już na pewno nie w 126l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Akwa za małe na paletki. Dla nich długość zbiornika co najmniej 120 cm, bo rosną do 20 cm. minimum 6 sztuk, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Czyli jedno pytanie z głowy Jaka obsada do takiego litrażu ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 A jakie są wymiary akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 poszukaj w tych tematach czegoś podobnego do Twojego litrażu: od-101l-do-180l-f101.html Z racji, że akwa ma być w pracy polecam filtr kubełkowy, rzadziej się go czyści. Grzałka 100 W powinno starczyć. Podłoże i oświetlenie zależy od roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 rozmiar 80x35x45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Najpościej będzie jak przegląniesz poniższy temat i wybierzesz co ci się podoba. Potem się dobierze wszystko razem. przykladowi-mieszkancy-akwarium-112l-128l-t32927.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Co sądzicie o tym http://allegro.pl/microbe-lift-gravel-c ... 65634.html mam w domu jeszcze akwarium 54l i trochę pozmieniałem wystrój i gorzej będzie odmulać za pomocą odmulacza tradycyjnego, czy coś takiego stosujecie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Nie, żadnej tego typu chemii do akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 Jeszcze na temat 54l planuję zrobić restart, i chciałbym zmienić podłoże ze żwirku na piasek jasny i pod to dać AQUA ART SUBSTRATE Najbardziej nurtuje mnie pytanie czy kiryskom nie bedzie przeszkadzać zmiana podłoża ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceokiusz Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Jeszcze na temat 54l planuję zrobić restart, i chciałbym zmienić podłoże ze żwirku na piasek jasny i pod to dać AQUA ART SUBSTRATE Najbardziej nurtuje mnie pytanie czy kiryskom nie bedzie przeszkadzać zmiana podłoża ?? Kiryski na pewno poczują się lepiej grzebiąc w piasku niż żwirku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 Ile trzeba kupić takiego podłoża i piasku do akwarium 54l ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Ile trzeba kupić takiego podłoża i piasku do akwarium 54l ?? http://pomoce.akwahobby.com/kalk_podloza.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
ent Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 Zaopatrzyłem się w Aqua Art Substrate i nowy żwirek kwarcowy o granulacji troszke większej niż sam substrat. Mam pytanko czy mozna Anubiasa posadzić w takim podłożu i czy wogóle się je sadzi w podłoże ?? Super, świetnie, wątek wyjaśniony, temat zamykam. Mod.D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts