Fecita Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Potrzebuje pomocy, mianowicie mam belke 2x18w na świetlówki 60cm ale ani w akwarystycznym i nawet patrząc na allegro nie ma tej długości jest albo 59cm albo 20w 61cm Ktoś może poradzić w tym temacie? myślałem nad tymi świetlówkami: Aquarelle SYLVANIA GROLUX tyle że mają po 59cm ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drazekas Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Nie ma świetlówek 60 cm,sa tylko 59cm.Ale one będę spokojnie pasować. Musiałeś cos źle zmierzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecita Posted February 4, 2012 Author Share Posted February 4, 2012 muszą być bo mam takie dwie kupione (osram 18w 60cm na opakowaniu nawet pisze) tyle że zwykłe, a może to jest tak że świetlówka ma 59cm i nie są liczone elektrody? bo wtedy by się zgadzało Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 ... Każda 18W t8 Pasuje na takie miejsce gdzie powinno być 18W. Zauważ że mocowania świetlówki w oprawie sa ruchome i to one rugulują sobie całą świetlówkę. 18W i 20W pasują w te same miejsca. WIem bo miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecita Posted February 4, 2012 Author Share Posted February 4, 2012 W takim wypadku dziękuje serdecznie za pomoc wreszcie zakładanie nowego zbiornika mogę w pełni zakończyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts