ddm Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 witam założyłam ostatnio akwa 112l. aktualnie mam filtr: AQUAEL FAN2. jest on jednak nie wydajny. zamierzam kupić lepszy- zewnętrzny. byłam dzisiaj w kilku sklepach zoologicznych i sprzedawcy proponuja dwa: tetra ex700 i fluval 205. pytanie: jakie macie filtry- który z wyżej podanych jest lepszy? jaka jest np.ich głośność"? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
digibag Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 jest to ta sama klasa filtrów. Praktycznie niczym sie nie różnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 ja mam tetre700 jestem bardzo zadowolony pracuje naprawde cicho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Ja z tych 2 co ci polecał sprzedawca wybrałbym pierwszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mabar Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 A brałeś pod uwagę Eheim'a jest naprawdę cichy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddm Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 nie- echeim`a nie brałam pod uwagę.. nikt go nie proponował.. a teraz sprawdzłam i jest poza moimi możliwościami finansowymi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 z tych dwóch filtrów większość będzie polecać Ci tetrę, jest ona opisana szczegółowo na forum wystarczy poszukać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 ja moge ci w 100% polecic tetre ex 600. ze sklepu na allegro (zookarina) za 197,99 z dostawa kurierska. caly filtr bardzo fajny, cicho pracuje. narazie mam go krotko, ale nic sie nie zapowiada, zeby bylo cos "nie tak" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Ja tobie polecę firmę JBl , na tetrze przejechałem się już 2 razy(dzisiaj był 2 raz ) więcej nie mam zamiaru jej testować. Nie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orobert11 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Jak mój przedmówca Polecam JBL CristalProfil e700 wydajność 700l/h Posiadam taki. Cicha praca,regulacja strumienia. Koszt 220zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
powerbit Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Osobiście bym zapolował na coś używanego o większej wydajności np. Flluval 305 - 1000 l/h przy niskim poborze prądu- 15w ! Filtr na prawdę świetny, bardzo cichy i wydajny a całkiem niewielkich gabarytach, miałem okazje go testować w porównaniu to mojego starego fluval 303 ten 305 to mercedes. Całkiem nie dawno był wystawiony na allegro jeszcze na gwaranci, z pełnym oprzyrządowaniem za 200 zł + koszty wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marzena Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Ja też polecam JBL Cristalprofit e 700 mam taką, jedyny odgłos to szum deszczownicy, pracuje bardzo wydajnie, w internecie zapłaciłam 248 z kurierem.Tetra też ok i ma bardzo dobre wkłady filtracyjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcat Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Oba filtry zaproponowane przez sprzedawcę to dobre, sprawne i ciche urządzenia, które będą Ci służyć przez wiele lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 no i temat do zablokowania. nie ma sensu dalej nabijac postow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts