pixell Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Witam mam takie pytanie chciałbym założyć akwarium morskie i znalazłem na naszym słynnym serwisie aukcyjnym taki zestaw. I tu moje pytanie czy w skład tego sestawu wchodzi aby napewno wszystko co jest konieczne do uruchomienia takowego akwarium?? oto parametry: Zestaw zawiera: 4 – komorowy filtr wewnętrzny wyposażony w: - 2 gąbki filtrujące do mechanicznej filtracji -SERA Siporax 2.000 ml do biologicznej filtracji z 540 m2 powierzchni filtracyjnej - pompka STP 1000 - odpieniacz białkowy PS 130 - lampa UV 5 W - grzałka 100 W Pokrywa akwarium wyposażona w: - 2 świetlówki T5 każda po 24 W aktynowe niebieskie światło neutralne światło dzienne - 2 wentylatory do ochładzania części elektronicznych Akwarium z wygiętą przednią szybą. Szkło oszlifowane i wypolerowane. Zawartość/pojemność ok. 130 l Wymiary: szer. 51 cm x wys. 66,5 cm x głęb. 57 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Moim zdaniem tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcat Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 akwarium morskie na 130l toż to maleństwo. Minimum 300l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 widziałem morskie 25l Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcat Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 widziałem morskie 25l Toż to musiał być widok zapirający dech w piersiach, ale są tacy co lubią się pokazać! Link to comment Share on other sites More sharing options...
digibag Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Starczy na początek. Nie zapomnij o żywej skale (nie jest tania)-działa jak filtr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 hmm jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz czy starczy ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixell Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 ok a jeśli już kupię to akwarium to jeśli chodzi o uzdatnienie wody to jest jakiś naturalny sposób czy musze kożystać z chemicznych oczyszczaczy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 z tego co wiem, to potrzebny jest filtr ktory prowadzi odwrotna osmoze. no i jakies cos co powoduje, ze nie ma piany. nie wiem o co chodzi, mowie co czytalem ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
digibag Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Żywa skała filtruje wode, jeszcze będzie potrzebny odpieniacz białek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator adminnew Posted March 9, 2009 Administrator Share Posted March 9, 2009 http://www.kirysek.pl/product_info.php? ... anner_id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 w morde jeza... sory za uzycie takiego slowa, ale poprostu mnie wmurowalo. akwarium morskie to nie dla mnie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 w takim akwa można trzymać błazenki okoniowe czyli NeMo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 ja wole trzymac neony w 54 za 400 zl ze sprzetem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts