zsajbs Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Przemyślałem jednak sprawę i doszedłem do wniosku, iż akwarium jedno lub dwugatunkowe będzie łatwiejsze w utrzymaniu. I teraz mam pytanie, jakie rybki polecacie? Chodzi mi o to, aby były ładne i było ich sporo I czy krewetki RC będą mogły z nimi żyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Przydałyby się wymiary tego akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsajbs Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 50x25x30 w zasadzie daje to 37,5, jednak takie wymiary w sam raz ma szafka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 15 szt. neonków zielonych na przykład. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milloszek Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Daj z 12 Neonków Innesa i może jak chcerz to 1+2 gupiki moze jeszcze tam z 4 kiryski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsajbs Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 Znajdą się jakieś rybki stadne/ławicowe w kolorze złotym do takiego litrażu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles82 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Witam, moja "40-stka" przedstawia sie tak: 3 gurami 1+2 3 brzanki sumatrzanskie 6 neon innesia 2 otoski Chce jeszcze dodac 2 otoski. Dobry pomysl? chcialbym dodac cos jeszcze- cos na dno i cos na gore. jakie sa Wasze kocepcje. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noname Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 @up: Więc tak powiem, krótko zwięźle i na temat. Do oddania: Gurami, brzanki. Otoski i neony to ryby stadne. Po oddaniu gurami i brzanek dodaj 5-6 otosków i co najmniej 4 sztuki neonów. A poza tym twoja wypowiedź jest w nieodpowiednim temacie. Nazwa tematu brzmi: "Jedno lub dwugatunkowe akwa-40l", a twoje akwarium nie jest ani jedno gatunkowe ani dwugatunkowe. , a jak już poszukasz i choć to mało możliwe nic nie znajdziesz to załóż nowy temat według zasad obowiązujących na forum. Nie ma za co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles82 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 a wiec male sprostowanie. specjalnie napisalem w tym temacie zeby nie zakladac nowego. wiem ze moglem poszukac w archiwum ale ten temat byl " na topie" wiem moj post tutaj. a co do ryber nie mam gurami tylko gubiki mala pomykla jezykowa czyli na chwile obecna brzanki do oddania? a co zamiast nich prosze uwzglednic ze akwarium jest zrobione dla dziecka wiec im wiecej i kolorowiej tym lepiej.pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Znajdą się jakieś rybki stadne/ławicowe w kolorze złotym do takiego litrażu ?Hmm raczej nie bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drobniczek Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Ryba stadna zalatująca kolorem złotym to zwinnik jarzeniec x10-15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts