marcintr1981 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Witam serdecznie Poszukuję 2-3 wartościowych pokarmów mrożonych do akwarium wielogatunkowego, z małymi gatunkami (gupik,miedzik,kirys sterby itp.). Proszę bardziej doświadczonych akwarystów o poradę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Zapytaj w zoologicznym, czy nie mają pokarmu mrożonego z czosnkiem. Ja mam i polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Dla Twoich ryb odpowiednie będą: drobniutka ochotka, czarny komar, dafnia (polecam ze spiruliną albo wybarwiającą z IchtyoTrophic), oczlik, rurecznik (kiryski się po tym pięknie wycierają). Oczywiście niektórych jak rurecznika i ochotki nie dajemy codziennie ale to już sobie doczytaj, który z robali jest tłusty a który wysokobiałkowy itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Czerwony plankton, wodzień, rozwielitka. Unikaj komara, bo jest ciężkostrawny i ochotki, bo szkodzi kiryskom. Sprawdzone i dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Wodzień jest za duży dla ryb, które posiada autor tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintr1981 Posted September 11, 2011 Author Share Posted September 11, 2011 Ok dziękuję za porady, zdecyduję się na produkty IchtyoTrophic: dafnię+dodatki, oczlika+dodatki, oraz drobną ochotkę z czosnkiem. Mam jeszcze jedno pytanie. Oprócz mrożonek moją gromadkę (gupiki,miedziki,kiryski sterby,kosiarki oraz otoski) karmię pokarmami: Hikari Tropical-płatki, Hikari Micropellets, Hikari Sinking Wafers, Sera Gvg-mix-płatki oraz Tropical spirulina forte drobny granulat. Coś jeszcze dodać, czegoś brakuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Raczej nic nie brakuje, ale od czasu do czasu mógłbyś też podać np ugotowany kalafior, groszek zielony konserwowy(bez łupinek), brukselkę. Obserwuj natomiast czy otoski nie będą podjadać robali, bo mogą paść- to typowi roślinożercy. Kiryskom też za dużo "mięcha" lepiej nie podawać.. chociaż one akurat wszystkożerne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintr1981 Posted September 14, 2011 Author Share Posted September 14, 2011 Ok dobrze wiedzieć, dziękuję bardzo. A jakis ciekawy sposób dokarmiania roślinożerców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts