marekvip10 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Witam. Robię akwarium z roślinami żywymi i sztucznymi 50/50 mam problem ze sztucznymi roślinami. Każda z nich miała taką podstawkę żeby ją u mieścić w akwarium tylko że ja te podstawki gdzieś zgubiłem i mam pytanie z czego można taką podstawkę zrobić żeby nie szkodziło to rybą ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Witam. Robię akwarium z roślinami żywymi i sztucznymi 50/50 mam problem ze sztucznymi roślinami. Każda z nich miała taką podstawkę żeby ją u mieścić w akwarium tylko że ja te podstawki gdzieś zgubiłem i mam pytanie z czego można taką podstawkę zrobić żeby nie szkodziło to rybą ?? Po co sztuczne rośliny w akwarium ? Takie rośliny nie są naturalne a i ryba może się o nie poharatać. Ale oki, spróbuj wsadzić tak jak inne rośliny... tzn w żwir je wkop tak jak np: moczarkę lub rogatka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekvip10 Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Tak. Ciekaw jestem jak je w sadze jak to jest pojedyncza łodyga myślałem żeby jakiś łupek nawiercić i w nim umieścić roślinę i dopiero w akwa ale nie wiem czy tak można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Tak. Ciekaw jestem jak je w sadze jak to jest pojedyncza łodyga myślałem żeby jakiś łupek nawiercić i w nim umieścić roślinę i dopiero w akwa ale nie wiem czy tak można.Miałeś kiedyś rogatka w akwarium ? Jeśli nie to rogatek nie posiada systemu korzeniowego i się jakoś da wsadzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Wszystko co jest sztuczne mówimy - NIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 4, 2011 Administrator Share Posted September 4, 2011 ...mam problem ze sztucznymi roślinami... Widziałem tu wiele, czytałem różne cuda. Jak już myślę, że widziałem tutaj wszystko. To wtedy pojawia się ktoś z nowym, fascynującym problemem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
globoos Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Nie szkoda Ci pracy i czasu na nawiercanie jakiegoś łupka aby wsadzić kawałek plastiku do akwarium, który za chwilę i tak będzie zarośnięty glonami i nie będzie rósł w przeciwieństwie do żywych roślin. Choć każdy może mieć różne motywacje. Zazwyczaj na akwarium patrzy się jak na wycinek natury i do takiego stanu się dąży. możesz pójść dalej Proponuję obok plastiku zmontuj kawałek rury (taki niby ściek z fabryki) i umieść na dnie puszkę lub plastikową torebkę... niestety częsty widok w rzekach czy jeziorach. I to też będzie wycinek przyrody:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts