ShenLi Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Witam mam problem z wyżej wymienioną roślinką, dodam że akwarium ma dopiero 3 tygodnie i nie nawoże je niczym oprócz Potasu BRIGHTY K. Stare listki dostały brązowych, półprzezroczystych plamek i odpadają, a młode są blade i poskręcane. Opis akwarium: Litraż - 21l Filtracja - kaskada Aquael FZN-1 (wypełnienie, gąbka, wata, EHEIM Substrate Pro) Oświetlenie - Blau Aquaristic 1x13W + 1x9W CO2 - JBL ProFlora + JBL PhControl Podłoże - 4l ADA Amazonia NEW Flora - Eleocharis parvula, Hemianthus callitrichoides Cuba, Mech Phoenix, Hygrophila polysperma Rosaenervig , Rotala walichii, Eleocharis vivipara Nawożenie - obecnie tylko ADA BRIGHTY K wg zaleceń producenta Parametry wody na dzień dzisiejszy: PH - 6,8 KH - 5 GH - 8 NO3 - 30-50 NH4 - 0,2 NO2- około 1 PO4 - brak FE- brak Poniżej zamieszczam zdjęcia robione telefonem dlatego niezbyt wyraźne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Miałem te sama roślinkę w akwarium o podobnym litrażu kiedy dojrzewało.Rosła niesamowicie szybko bez żadnego nawożenia.Nie wiem niestety co może być przyczyną tych plamek u Twoich roślin.U mnie niestety wszystkie roślinki zostały zjedzone po wpuszczeniu ryb.Wyczytałem gdzieś że nadwódka jest traktowana jako chwast posting.php?mode=reply&f=5&t=36594# Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts