burn23 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Witam Dzisiaj zauważyłem takie małe białe kulki na szybie. Jest ich kilkanaście w kilku miejscach. Kilka miesięcy temu również je miałem na roślinach, ale szybko zniknęły. Co to może być, czy mogą to być małe jajeczka? Zdjęcie niezbyt dobrej jakości, ale w miare widoczne.. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Przenoszę do odpowiedniego działu - jano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alzadar Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Może to ikra? podaj obsade Link to comment Share on other sites More sharing options...
burn23 Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 2 glonojady, 1 kirysek, 14 gupików <12młodych>, 1 neonka, 1 krewetka, 1 mieczyk, 1 platka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alzadar Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Neonków powinno być min 6. A co do białych kuleczek to obstawiałbym ze ikra samicy glonojada, ale dokładnie nie wiem . Zobaczymy co inni powiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alzadar Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Zresztą kirysków tez powinno byc wiecej bo to rybki stadne. Masz troche złą obsade Link to comment Share on other sites More sharing options...
burn23 Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Wiem, przeważnie kupuję po dwie. Miałem dwa kiryski i dwie neonki. Muszę dokupić Natomiast glonojady mam dwa czarne, jednego mam już 3 lata, drugiego kupiłem trochę później, ale są duże. Da się jakoś rozróżnić samicę od samca u glonojadów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżonson Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Samiec ma kolce na łbie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alzadar Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Jesli masz parke glonojadów to moze byc ich ikra Link to comment Share on other sites More sharing options...
burn23 Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Muszę sprawdzić bo w sumie nie zwracałem na to uwagi, Uważacie że powinienem przenieść tą ikrę gdzieś? Mogłyby być w jakimś miejscu poza akwarium bez filtra czy nie? I po jakim czasie mogą się takie glonojady wykluć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agusia.hare Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 To na pewno nie jest ikra glonojadów, ponieważ one jak składają ikre to w jakiejś grocie, jaskince,rurce pcv, itp. do tego ikra glonków jest żółta albo jasno pomarańczowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted August 24, 2011 Administrator Share Posted August 24, 2011 To UFO! Zrób wyraźniejsze zdjęcie, bo nie chce mi się teraz kawy parzyć. Aby wróżyć z fusów. Do pozostałych: "glonojadów" jest dużo, np: otoski, krewetki, molinezje....O jakim "glonojadzie" piszecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts