Jump to content

Żałobniczki i krewetki filtrujące

PŁASZCZKA
 Share

Recommended Posts

Witam,

Już od ponad miesiąca stoi moje 54l. Na razie jest tam

1+1

bojownik,wiem,że je się trzyma w haremach,ale samiec nie jest zbytnio agresywny.Poza tym chce mieć wreszcie ramirezy.

5 otosek

I myślałem nad jakąś rybą stadną i krewetkami

1} Żałobniczka,jedni mówią,że w 54l można je trzymać,inni że nie można,a jak wy uważacie

2} Krewetka filtrująca na innym forum kilku akwarystów z doświadczeniem powiedziało mi,że minimalna wielkość akwarium to 72l,ale myślę sobie,Jakie znaczenie w życiu krewetek odgrywa wysokość akwarium :? Więc jak mogę je trzymać w takim zbiorniku,czy nie :?

54l ogólne:)

20l w planach,ale do tego jeszcze daleko ;@

EDIT:

Co do żałobniczek waszym zdaniem to ciekawe ryby,czy nie :|

szczupak: Edytuj posty! I jeszcze jedno, a mianowicie po co ten załącznik ? Pomaga on w temacie ? Jeszcze raz takie 'coś' i dostaniesz ostrzeżenie !!

1) Trzymać można, ale nie sądzę aby osiągnęły tu docelowe dla swojego gatunku rozmiary więc nie polecam, znajdziesz inne rybki nadające się lepiej do tego litrażu. Wbrew pozorom to całkiem spore ryby i momentami bardzo ruchliwe.

2) 72 l i 54 l mają taką samą powierzchnię dna, więc w tej kwestii przy krewetkach nie widzę różnicy (aczkolwiek znawcą krewetek i spraw z nimi związanych nie jestem ;)).

Edit.

Są to bardzo ciekawe ryby ale patrz wyżej ;)