makos Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam!!! Mam akwarium 200l i filtr Aquael Fan 3 plus i zastanawiam się nad kupnem HW-302 (ograniczony budżet), gdyż woda w akwarium nie jest krystaliczna a po dnie cały czas pływa jakiś syf. Czy ten HW to dobry filtr i dobre rozwiązanie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alalicja Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Myślę, że tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5D57Ig1XbMY03x3PS1NxiadI8ZUfLTy2uu8yuBI-b640w5ZwYlA Filtr HW 302 Akwarium :100x40x50 200l Obsada : x pawich oczek około 10 dorosłych i maluchy ,15 kirysków, zbrojniki Podłoże : Piach kwarcowy Podmiany: drobne 5-10 litrów na tydzień akwarium ma 1,5 miesiąca , więc na razie nie ma potrzeby większych Filtr: ceramika, dwa kosze waty filtracyjnej, czyszczenie co 1,5 tyg , dwa to już maksimum ,inaczej woda traci przejrzystość, filtr kosztował z przesyłką pobraniową ,kupiony z kompletem wkładów 116 zł , bardzo delikatne rureczki od deszczowni i wlotu ,dosłownie zginają się w rękach, przy montażu uszkodziłam jedną, wydajność szybko spada ,ale mam grzebiące w dnie rybki Słyszalność: filtr jest dość głośny i trudno usnąć -śpię metr od akwarium , a jestem przyzwyczajona do odgłosu filtrów . Dane wg producenta: Wydajność: 1000l/h, Pobór energii: 18W, 3 kosze na wkłady Podsumowując : filtr jest tani i to widać , ale za tą cenę schowany w szafce, jeśli stoi poza pokojem gdzie się śpi mogę go polecić. Cena jest jego główną zaletą. HW 302 nie oczyści dobrze wody w akwarium większym niż 200l ,a podawane jest ,że nadaje się do akwariów 300l . Cena jest jego główną zaletą-116 zł z przesyłką i wkładami Sam też o niego pytałem a okazało się że już ktoś o nim pisał Wystarczy poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 viewtopic.php?f=8&t=22675&st=0&sk=t&sd=a viewtopic.php?f=8&t=35536 viewtopic.php?f=8&t=25430&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts