Kusmiraz Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Bede miał takie ryby jak : - 1+1 pielęgniczka kakadu - z 10 neonków - 2 glonojady zbrojniki niebieskie - 6 kirysków pstrych - 1+2 mieczyki Hellera Mogą być te ryby ze sobą ?? I gdybym dożucił tam piskorka i danio to by było ok ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Rybki mogą być neonków nawet 20 Danio bym tam nie dawał 1 ławica starczy, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusmiraz Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 A piskorka moge dorzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol23 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Taak...najlepiej kilka bo się będą lepiej czuły Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek1250 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 moga byc;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusmiraz Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Ok danke teraz pozostaje lecieś do zoologicznego zakupić te ryby ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Zależy jakie...jakie tam zamierzasz trzymać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusmiraz Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Jak juz napisałem 1+1 pielegnica kakadu 10 neonków 2 glonojady 4 kiryski pstre 1+2 mieczyki hellera 1 piskorek kuhla -? danio (rózowe,zielone) cze nie mogę mieć 2 ławic własnie wole dlatego mieć 10 neonków i kilka danio edit : gdy zobaczyłem ten filmik na yt to sie boje ze z moim piskorkiem bedzie to samo wsumie to ten glonojad go podgryzał to ten duzy gibiceps ja zamierzam kupić zbrojnika;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Stado cierniooczków i stado kirysków i bym już nie dawał zbrojnika. Zrób tak: - mieczyk - 1+3 szt. - neon Innesa - 12 szt. - cierniooczek Kuhla - 6 szt. - kirysek pstry - 6 szt. - pielęgniczka Kakadu - 1+3 szt. - danio tęczowe - 6 szt. Danio bym tam nie dawał 1 ławica starczy, cze nie mogę mieć 2 ławic własnie wole dlatego mieć 10 neonków i kilka danio Ja też za bardzo nie rozumiem. W takim akwarium mogą być dwa stada zwłaszcza że danio pływa przy powierzchni a neon w toni. Nie będą sobie przeszkadzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusmiraz Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 koniecznie danio tęczowe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Na pewno nie dzikie danio pręgowane bo wolą chłodniejszą wodę. Może być danio lamparci. Kolorowe odmiany mi się nie podobają bo wyglądają sztucznie ale jak chcesz to możesz je mieć. Danio tęczowe to po prostu propozycja. Też są łatwo dostępne. Ale pamiętaj. Nie ważne co wybierzesz to minimum 6 szt. a ni 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusmiraz Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Dobra dzieki to juz mam z głowy obsade ) Lece do zoologicznego jak juz orządze akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Nie rozumiem. Dopiero zakładasz akwarium i chcesz po tym od razu lecieć do zoologa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts