balonówek Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Witam,jestem nowy tu,i zacznę od zapytania:jak rozmnożyć P.ramirezy?Mam 80L a w nim 1glonojad,4kiryski,2prętniki karłowate,14neonów,4ramirezy(2+2),i 3mieczyki.Mieczyki kupiłem rok temu gdy zakładałem akwa (wiem mają mieć większe akwarium)ale nie oddam ich do tych akwarii w zoologach bo trzymają się u mnie bardzo dobrze:)Obsade oprócz mieczyków kupiłem tydzień temu.Zauważyłem ze samiec interesuje sie samiczka,ale co dalej...?Przeważnie w nocy jak mają zgaszone światło to samiec podpływa do samicy i tak się kręcą bardzo blisko siebie,nie wiem czy to walka czy tarło.Powiedzcie:)Dziękuje. Kolejny twój temat i kolejne masakryczne błędy , nawet w tytule tematu tutaj powinno być znowu ostrzeżenie jednak mam nadzieje ze to się zmieni i nie będę musiał poświęcać czasu na poprawianie twojej pisowni .ECIK-GFC . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Masz drugie akwarium żeby ramirezy na czas tarła przełożyć? Bo w tym co są to więcej jak pewne że ikrę im coś zje. Nie wiem tylko po co chcesz je rozmnażać, i tak masz za dużo ryb jak na swój litraż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted July 24, 2011 Author Share Posted July 24, 2011 Chciałbym raz zobaczyć jak to jest jak się rybki trą pilnują dzieci itp. Moja siostra nie długo kupuje sobie akwa to bym jej dał parę a resztę do zoologa lub dałbym ogłoszenie:)jak a miejsca mają jeszcze dużo do pływania poniewaz mam dość dużo roślin zeby mogły chować się i i wariować.Tak mam,ale dużo mniejsze akwa jakby co to przełożę parkę . Dwa słowa ! Pisownia .Ostrzeżenie . ECIK-GFC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts