6max7 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Witam NIedługo robie restart akwa, chciałbym nieco zmienić obsade. Obecnie posiadam 6x neon innesa 1x gupik + 6-8x narybku gupika Gupików chciałbym się pozbyć Dokupiłbym z 4 neonki I zastanawiam się nad resztą. Na dno: hmm, myślę nad otoskami lub krewetkami, a może otoski i krewetki?? I jeszcze do pełni szczęścia potrzebowałbym 1 lub 2 większych ryb Jeśli jedna to myślałem nad bojownikiem, akarą cętkowaną, wielkopłetwem wspaniałym. Natomiast jeśli 2 to zastanawiałem się nad pielęgnicą kakdu, agassiza, akarą cętkowaną. Co moglibyście doradzić?? Edit: Woda będzie miękka, prowadzona hydroponika, temp. 22-25*C, oświetlenie 2x15w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 hmm, myślę nad otoskami lub krewetkami, a może otoski i krewetki?? Mogą być i otoski i krewetki. akarą cętkowaną, wielkopłetwem wspaniałym... pielęgnicą kakdu, agassiza, akarą cętkowaną. Akurat te ryby są za duże na ten litraż. Pomyśl nad zwyczajnym haremem bojownika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 No harem raczej odpada. Podczas rozzrodu samiec chyba może być agresywny. Ile otosków?? Jakie krewetki mogą być w moim akwa?? Ile tych krewetek na start kupić?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Ile otosków?? Jakie krewetki mogą być w moim akwa?? Ile tych krewetek na start kupić?? Otosków 6 szt. Krewetki to każda karłowata będzie się nadawać. Krewetki to też na początek 6 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 pielęgnica kakdu lub agassiza odpada?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 pielęgnica kakdu lub agassiza odpada?? Tak. Może być Borella. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 1, para, czy harem?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 Może być para. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts