polar852 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Mam akwarium 112l miałem w nim 2 Tetry czarne dokupiłem jeszcze 3. Z tymi trzema przez przypadek przyniosłem ospę dwie zdechły a trzy zostały przy życiu ale jednej z nich ospa zniszczyła całą płetwę ogonową a resztę postrzępiła. Rybka pływa trochę pod skosem ale normalnie pobiera pokarm i tu moje pytanie czy rybka będzie dalej żyła i czy płetwy jej odrosną. Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Ryby Ci zdechną. Jeżeli doprowadziłaś do tego że ryby Ci zdechły na ospę - chorobę chyba najłatwiejszą do wyleczenia, to podejrzewam że i reszta ci zdechnie. Podjąłeś jakieś kroki po tym, jak zidentyfikowałeś chorobę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polar852 Posted July 20, 2011 Author Share Posted July 20, 2011 Już po wszystkim ryby wyleczone ale chciałem wiedzieć czy ta ryba bez płetw będzie żyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Jeżeli rya nie ma ołetw to raczej ciężko będzie jej pływać i żerować... :zamieszany: . No chyba że chodzi Ci o to że ryba ma częściowo uszkodzone płetwy i pływa - wtedy jak się pewnie sam domyślasz, jeżeli ryba jest wyleczona z tego na co była chora, pewnie będzie żyła... Link to comment Share on other sites More sharing options...
polar852 Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 ok dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts