czaras2099 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Jak w Temacie... Ostatnio bardzo są popularne serca wołowe, ale bardzo je trudno dostać chociażby u mnie; obszedłem wszystkie sklepy mięsne i nie prowadzi się handlu tego typu "wołowinką". Jakie "mięska" są bezpieczne dla dorosłych lub bardziej podrośniętych okazów pielęgnicowatych? Czy filet rybki mrożony? - obojętnie jaki? czy jakiś wskazanie tu istnieje? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Filety i wędzone i mrożone dawalem. Chude mięso z kurczaka, wątróbka i serca ( drobiowe) są dobrym pokarmem. Najlepsze jest mięso końskie, ale to juz w ogóle jest trudno dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaras2099 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Dzięki za odpowiedz poczytałem trochę forum i odświeżyłem swoje wiadomości na temat karmienia dużych pielęgnic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasty77 Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Ja również hoduje pielęgnice U mnie też ciężko dostac serce wołowe więc karmie wtedy sercem drobiowym lub wątróbką.Wcinają z takim samym zapałem.Poza tym o wiele szybciej rosną niż na suchym pokarmie.W sumie to nie wiem jaka jest różnica między sercem wołowym a np. drobiowym lub wieprzowym.Może ktoś wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Możesz karmić je krewetkami takimi ze spożywczaka już bez pancerza i oczwiście dżownicami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts