Arcadian Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Witam, Moje ryby nie zwracaja wogole uwagi na koszyk z pokarmem. Szukaja pokarmu wszedzie tylko nie tam. Poprostu mam wrazenie ze nie wiedza do czego to słuzy. Jakis patent na to?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Jakie ryby ? Jaki pokarm ? Jaki koszyczek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Bardzo możliwe, że nie wiedzą do czego to służy. Ale może po prostu pokarm nie wylatuje stamtąd? Do takich koszyczków chyba daje się żywy pokarm, żeby sam wylatywał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcadian Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Pokarm mrozony czerwony. Koszyczek na pokarm w kształcie strożka pewnie wiecie o co chodzi. A ryby to Gupiki Molinezje Płatki MIeczyki. Jestem poczatkującym akwartysta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Jak nie zwracają na niego uwagi to w nim nie podawaj,tradycyjne karmienie jest najlepsze. Po co tak robisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ishthar Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Ja kiedyś stosowałam taki karmnik dla ryb, ale jak podawałam żywą ochotkę. Robaczki się ruszały w tym karmniku i większość właziła do dziurek, kawałek ich ciałka wystawał poza pojemnik i wtedy ryby sobie je łapały. Z martwym pokarmem to nie możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcadian Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 Robie to z wzgledu na to że ryby moga nie zjesc wszystkiego i znacznie zanieczysci to akwarium. Doradzcie mi czym i ile dziennie karmic moje ryby : Płatki Gupiki Mieczyki Molinezje. Karmie ich ochotka mrożona, larwami komarów, i pokarmem suchym. Razem ryb jest 12. Ochotką karmię je 2 razy dziennie po pół kostki ale niestety ryby nie zwracaja uwagi na koszyk. Jeśli nie karmie ich ochotką to larwami komarów 1 raz dziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Chyba Platki a nie Płatki. Jeśli się boisz, że coś spadnie to po prostu dawaj im tej ochotki to trochę i tyle. Zresztą po którymś karmieniu powinieneś wiedzieć ile w stanie są zjeść twoje ryby.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Albo dokup kiryski one zjedzą co opadnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts