Konribarca17 Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Posiadam ten filtr(Aqua Szut N 750) od miesiąca i od wczoraj przestał mi napowietrzać wodę. Filtr znajduję się prawie od razu pod taflą wody. Co może być przyczyną? Ma ktoś ten filtr i spotkał się też z tym problemem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Mnie chodzi bez problemów już 2 rok.Przyznaję jednak,że po każdym czyszczeniu i włożeniu do akwarium muszę go w akwarium trochę poruszać aby zaczął działać.W górę w dół itp.Kilka sekund. Na razie go wyczyść i tak zrób.Pójdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Przyznaję jednak,że po każdym czyszczeniu i włożeniu do akwarium muszę go w akwarium trochę poruszać aby zaczął działać.W górę w dół itp.Kilka sekund. Dokładnie.To samo robię u siebie po czyszczeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Zrobiłem tak, niby napowietrza, ale bardzo słabo, podłączyłem wężyk do tego miejsca gdzie się reguluje. Bo jak do tego na górze to nic nie idzie ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Jeżeli jest ruch tafli wody to napowietrza Czy Tobie chodzi o bąbelki powietrza wylatujące z filtra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Tak chodzi mi o te bąbelki. Teraz wylatują, bo jak nie wylatywały to nie było dźwięku zasysania powietrza. Ruch tafli wody jest i był cały czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 To po co Tobie te bąbelki? One tak na prawdę nie napowietrzają ;P Moim zdaniem tylko szpecą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Nie no ja myślałem, że woda jest napowietrzona jedynie z bąbelkami:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Woda się napowietrza obydwoma sposobami.Bąbelki to dla ryb,które się tam lubią ganiać podczas zalotów.Szczególnie je uwielbiają kiryski podczas godów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts