komanch Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Czy znacie jakąś rybkę podobną do brzanki sumatrzańskiej? Bardzo mi się one podobają, ale naczytałem się, że mogą być one agresywne dla innych rybek w akwarium. Nie chcę ryzykować, ale może są jakieś inne rybki o podobnym wyglądzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Bocja wspaniała le musiał byś mieć na tą rybcię duże akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komanch Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 Bocja jest super, ale za duża raczej dla mnie (ile ona rosnie max? 25cm?) moje akwa ma niecałe 100l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Wpisz w google i poczytaj o tych rybach, ale rosną dość duże i 100l to za małe akwa na te rybki, widzę ze podobają Ci się rybki w paski tak więc dopowiem że skalary też są za duże na Twoje akwa ale może danio pręgowany? też ma paski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Inaczej. Co masz obecnie w akwarium? Tak czy siak musimy się tego dobierając kolejne ryby, a może masz takie wobec których nie spodziewałbym się agresji brzanek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komanch Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 obsada: 1 kosiarka, 2 otoski, 4 kiryski panda, 12 neonów inessa wiem, że akwarium może nie za wielkie (choć małe też nie jest) ale chciałbym dorzucić jeszcze z 4 szt. właśnie coś a'la brzanka sumatrzańska i może jakąś parkę ciut większą dla kontrastu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Pomijam kwestie nie poprawności obecnej obsady, ale sumatry akurat tym rybom nie powinny nic robić. Warunek? Stado >5 sztuk. Zamiast sumatr mógłbyś kupić pięciopręgie, spokojniejsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komanch Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 Z niepoprawności rozumiem, że dla kosiarki za mało terenu? czy coś jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Otosy i kirysy, stadne. O stadku można mówić od przynajmniej 6 sztuk w górę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komanch Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 Rozumiem. A co się złego będzie dziać z w/w rybkami, jeśli jednak pozostaną w niestadnej ilości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Będą miały niekomfortowe warunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts