Konribarca17 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Chciałem się zapytać czy można w akwa 200l (100 dł, 50 szer., 40 wys) trzymać neonki ze skalarami . Od razu mówię, że skalary muszą być w tym akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Chciałem się zapytać czy można w akwa 200l (100 dł, 50 szer., 40 wys) trzymać neonki ze skalarami . Od razu mówię, że skalary muszą być w tym akwa Oczywiście że tak ja w swoim baniaku mam dość spore skalary i 20 neonków innesa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Dzięki za szybką odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Tylko pamiętaj aby kupić skalary i neonki w tym samym czasie, wtedy będzie małe prawdopodobieństwo że skalary zjedzą neonki. Pamiętaj także o tym aby skalary kupić jak najmniejsze a nie duże bo neonki mogą paść ich ofiarą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Tak, małe skalary i neonki też mniejsze. Chciałam powiedzieć, że nie tylko skalary krzywdą neonki! Jest też wicewersa, bo neonki czasem podskubują skalary po "czujkach". Ale myślę, że będzie ok, bo neony to małe boba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Moje neonki sa już nawet duże mam je 2 miesiące. Skalary kupiłem dziś na długość są równe, tylko skalary troche wyższe ^^ . Póki co trzymam je z obsadą z mojego akwa 126l. Jak podrosną idą do znajomych do 200l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Jak podrosną idą do znajomych do 200l Z sensie, że oddajesz je do kogoś innego czy przeniesiesz z 126l do 200l? I co do trzymania skalarów w i tak sporej obsadzie (jeśli chodzi o tą z opisu) to nie wiem czy to będzie dobre, bo masz tam dość tłoczno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Jak będzie im ciasno to je oddam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Dla skalarów samo 126l będzie ciasne a co dopiero z taką obsada jaką obecnie posiadasz. Jeśli mógłbym zasugerować to dobrze by było uszczuplić trochę obsadę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts