kroni Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 a więc.w poszukiwaniu kubełka natykam się często na takie filtry 1. http://allegro.pl/filtr-kubelkowy-303-d ... 23044.html 2. http://allegro.pl/filtr-kubelkowy-wklad ... 76666.html 2gi jest wypróbowany i daje rade ale kwestia małego poboru pradu jest korzyśc pozycji 1.no i cena. miał ktoś jakieś doświadczenie z tym filtrem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Ja osobiście używam HW303A i jeżeli miałbym wybierać od nowa to postawił bym na HW 303 , Chińszczyzna ale bardzo skuteczna , więc po co przepłacać za markowe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Z tych filtrów patrz tylko na serię HW. Nie wiem te filtry są lepsze od tych "JEBAO", ale są przynajmniej sprawdzone. Wiele osób [w tym ja ] je ma, narzekań nie słyszałem. Kup sobie HW303, powinien wystarczyć w zupełności. Albo dwa HW302, podobno wyjdzie cenowo, a objętościowo jak chodzi o media filtracyjne chyba nawet lepiej. Na przepływ nie patrz. To co tam pisze że te filtry mają 1000l/h przy HW302, albo 1400l/h przy HW303 to bajki. Co nie zmienia faktu że do takiego akwarium sam HW303, albo dwa 302 wystarczą w zupełności. Co do zużycia prądu - tu jest problem. Filtry, a dokładniej silniczki są bardzo prądożerne. Na czymś musieli oszczędzać i to jeden z powodów dla którego te filtry kosztują śmieszne pieniądze. W każdym razie dodatkowych 35W nawet nie powinieneś zobaczyć na rachunku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Na przepływ nie patrz. To co tam pisze że te filtry mają 1000l/h przy HW302, albo 1400l/h przy HW303 to bajki. Co nie zmienia faktu że do takiego akwarium sam HW303, albo dwa 302 wystarczą w zupełności. Co do zużycia prądu - tu jest problem. Filtry, a dokładniej silniczki są bardzo prądożerne. Na czymś musieli oszczędzać i to jeden z powodów dla którego te filtry kosztują śmieszne pieniądze. W każdym razie dodatkowych 35W nawet nie powinieneś zobaczyć na rachunku. 1000L/h lub 1400 może jest ale gdy filtr jest pusty , a co do prądu to masz rację , ja jeszcze raz polecam te filtry . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroni Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 no tak myślałem,zamówiony sunsun.dziękuje za szybka odpowiedź,potrzebowałem szybkiej decyzji bo dzisiaj odebrałem telefon ze baniak gotowy,takze jeszcze raz dziękuje bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts