kali555 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam Wszystkich Czy ktoś orientuje się, z czego oprócz cukru i drożdży można zrobić zacier do bimbrowni? Wiem, że z ziemniaków, i każdego innego owocu, ale czy to będzie działać? Słyszałem też o tzw. cytrynówce, kwasek cytrynowy plus soda oczyszczona. Miałby ktoś receptę na to ostatnie? Wiecie, cukier drożeje, próbuję zaoszczędzić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżordan Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 viewtopic.php?f=40&t=29427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio61 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Może coś takiego http://allegro.pl/jbl-bioco2-set-komple ... 34157.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 hallo Chcesz zaoszczędzić? Wklej sobie rynnę i napełniaj ją gazem z butli. Najtańszy sposób teoretycznie, może nie jest zbyt estetyczny ale ma całkiem niezła skuteczność w rozpuszczaniu gazu w wodzie bo chyba 100% Co do "zacierów" to możliwości jest dużo, drożdże będą fermentować dosłownie na wszystkim byle by miały niestety cukier, octowo-sodowa czy też cytrynowo-sodowa, jest też sporo innych z tym że są dość kłopotliwe ze względu na zapaszki jakie towarzyszą reakcji wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali555 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JCB Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Gdzieś ktoś polecał wino z ryżu - podobno ma bardzo stabilną i długotrwałą fermentację - wystarcza na miesiąc. No i potem nie wylewamy tylko konsumujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.