peperoni Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Pytanie jak w temacie. I jeszcze jedno, ile trzeba czekać żeby korzeń nie wypływał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 np. anubias, nie można dokładnie określić kiedy nie będzie wypływał to zależy m. in od wielkości korzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peperoni Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 korzeń gruby, 10cm x 20cm . zobaczyłem tego anubiasa i nie o to mi chodzi. bardziej mi zależy na czymś krótszym i gęstszym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 może jakiś mech? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peperoni Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Może...Ale jaki? ile kosztuje? jakie musi mieć warunki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Może jawajski? Mech nie potrzebuje specjalnych warunków, a kosztuje w zależności od sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Może...Ale jaki? ile kosztuje? jakie musi mieć warunki ? rodzaje mchów, który najbardziej Ci się podoba, mchy nie mają wygórowanych wymagań Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur072 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 ja posiadałem zwykły mech - nie znam dokładnej nazwy - ale miałem go przywiązany do korzenia i po kilku dniach mchu już nie było. Wszystkiego dokonały glonojady i mieczyk więc jeśli je posiadasz je to uważaj albo zamocuj bardzo mocno i dokładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
peperoni Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 no mam 2 zbrojniki niebieskie. Nie znam sie na mchach, musi być taki który nie zanieczysci mi wody, nie bedzie sie rozpadał i rozprzestrzeni sie tylko na tym korzeniu. Jeśli macie jakies propozycje, czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian2000 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 zobacz coś takiego 1. http://sklep.roslinyakwariowe.pl/roslin ... -1907.html 2. http://sklep.roslinyakwariowe.pl/roslin ... -3191.html ja się zastanawiam na tym pierwszym i jak by ktoś miał zjęcie tej roślinki to poproszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
peperoni Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 To pierwsze dobrze wygląda na dnie, bo widziałem w sklepie. Z tym drugim się nie spotkałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 viewtopic.php?f=5&t=17194 search.php?keywords=mocowanie+mchu&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj search.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts