asikpik Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Witam ! To znowu ja, początkujący akwarysta. Po 10 dniach czekania i uzdatniania wody, w końcu wpuściłam rybki. Mam akwarium 120l a w nim 6 brzanek sumatrzańskich, 6 brzanek sumatrzańskich albinos i 6 brzanek mszystych. Za jakieś 2 tygodnie dorzucę jeszcze 2 glonojady. Ale jakoś pusto jest w akwarium. Brzanki chowają się w roślinkach i w sumie to oglądamy wodę z bąbelkami i czasami gonitwę brzanek. Czy można jeszcze coś dorzucić ??? Czy zostawić to w tym składzie ??? Myślałam jeszcze o 6 brzankach różówych. Rekinie są super, ale mam za małe akwarium. Proszę o porady :zamieszany: . Dzięki z góry za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Po pierwsze trochę za wcześnie wpuściłeś ryby. Od jak dawna masz te brzanki ? Jeśli masz od 3-4 dni lub krócej to jest to normalne, ponieważ musza one się zaklimatyzować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asikpik Posted February 15, 2011 Author Share Posted February 15, 2011 Rybki są od soboty. Czyli rozruszają się ??? A dorzucić coś jeszcze ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Nie, nie dorzucaj. Masz ich sporo a są to dosyć duże rybki. Poza tym z brzankami w tym litrażu to najlepiej tylko brzanki. Na różowe akwarium za małe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts